Tveksamt fredagsmys!

Så var det fredag igen och i svenska familjer, som den allra vanligaste ”mysmaten”, äts det tacos. Barnens favorit alla kategorier. Antagligen för att det är plockmat. Man bestämmer själv vad man vill lägga i sitt skal.
Men myset innehåller en del tveksamheter i form av tillsatser.
T.ex. kryddblandningen som man använder till färsen. Santa Marias Taco kryddblandning innehåller:
Druvsocker, salt (17,5%), lök, mod. stärkelse (potatis), chilipeppar, spiskummin, vitlök, potatisfiber, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra (citronsyra), maltodextrin, jästextrakt.
Ja, ni ser ju själva…
Druvsocker som första och största ingrediens.
Lite mer ”socker” i form av potatisstärkelse.
Sedan kommer det som en kryddblandning borde innehålla mest av, kryddorna.
Och som avslut, maltodextrin och jästextrakt. Istället för E621, som de flesta av oss nu vet inte är bra. Alltså måste livsmedelsindustrin hälla i något annat för att de övriga tillsatserna skall smaka taco. Det tricket går vi inte på!

Du gör enkelt en egen tacokryddning av köttfärsen så här:
Släng en stor klick smör i stekpannan och riv en gul lök och en vitlöksklyfta som får brynas lite i smöret en stund. Låt även ett par matskedar tomatpuré, spiskummin, chilipulver, (prova dig fram hur starkt du vill ha) paprikapulver och ev. lite torr koriander fräsa med i smöret så smakerna blommar ut. Lägg i köttfärsen och fräs den.
Krydda med salt, peppar och ev. lite oregano. Häll över någon dl vatten och låt stå och puttra en stund.
Smaka av med ev. mer av kryddorna.

Ha en mysig fredag! *Ler*

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss