Till kaffet?


Trots att kakor och bullar inte längre äts till kaffet, så saknar jag ibland något att få smaska på tillsammans med den där goda koppen på eftermiddagen. Har laborerat en del och det här receptet var från början en skorpa som nu blivit en liten lchf-anpassad skorpa, nästan… för jag väljer nästan alltid att använda vanligt socker eftersom jag tar så väldigt lite och använder det så sällan. Byt till alternativt sötningsmedel om du vill.
Och havregrynen klarar min kropp av så därför får de också vara med.

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg 75 gram smör i en kastrull och smält. Ställ åt sidan o låt svalna lite.
Blanda i en bunke 2 dl grovt mandelmjöl (som du malt själv), 1,5 dl kokosflingor, 1,5 dl havregryn, 1 dl solroskärnor, 0,5 dl hela linfrön, 1 tsk bakpulver, ½ tsk ekologiskt vaniljpulver, 0,25 dl socker och ½ msk kardemummakärnor (mortlas).
Knäck i 2 ägg och häll i det smälta smöret. Blanda till en smet och klicka ut små runda kakor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Det blir ca 12-15 st.
Grädda i ugnen i ca 15 min. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt dem stå kvar en stund på eftervärmen och torka lite. Låt svalna helt innan du lägger dem i en burk.

2 kommentarer

  • Anonymous
    10 september, 2011 14:13 | Länk

    Håller med…ibland vore det både gott och trevligt att ha nåt att fika med ”på riktigt” men det är inte värt att få sötsuget tillbaka för…

  • 9 februari, 2012 12:14 | Länk

    Samma här, inga problem med havregryn och det är ju nyttigt med betaglukan m.m.. goa kakor!

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss