Svältmetoden

Tv 4, Efter tio med Malou, kör just nu en ”vikttävling” mellan tre olika ”metoder”. Metoderna är LCHF, Itrim och Svenska hälsokampen.
Varannan tisdag är de tre tjejerna som tävlar, i studion tillsammans med sin coach för att redogöra för hur det har gått sedan förra gången de var där.
Den metoden som gör mig allra mest upprörd är såklart Itrim!
Att hon går ner snabbast i vikt är ingen överraskning, men sättet hon gör det på är totalt förkastligt! Inga quick-fix metoder fungerar i längden. Det hon gör mot sin kropp är att tala om för den att sänka sin ämnesomsättning till så låg nivå att när hon sedan ska börja äta vanlig mat igen så kommer hon med all säkerhet att gå upp i vikt igen. Kroppen är en överlevnadsmaskin och om man talar om för den att nu kommer det ingen mat, så ställer den in sig på svält! Den går på lågvarv helt enkelt.
När hon sedan ska börja äta igen så kommer kroppen att börja lagra det som kommer eftersom den inte vet när nästa svältperiod kommer.
Många som är överviktiga och som vill gå ner i vikt vill gärna ha ett snabbt resultat och låter inte det ta samma tid att tappa vikt som det tog att gå upp i vikt.
Att hon sedan dessutom ”mår väldigt bra” under den här tiden är inte alls så konstigt eftersom kroppen öser ut ketoner för att dämpa ångest och smärta. Så misstolka inte ”må bra” känslan!
Itrim erbjuder även, utöver soppor, även två andra rätter man kan få äta.
Innehållsmässigt är de en katastrof! Det här är inte bättre än annan färdigmat du kan köpa i frysdisken.
Nedan finner ni innehållet i Cous Cous Provencal:
Ingredienser: Couscous (55%) (semolina vete, ärtprotein,
äggvita, L-treonin), maltodextrin (vete), torkade grönsaker
(kikärta, zucchini, morot, röd paprika), vegetabiliskt fettpulver
(sojaolja, glukossirap, mjölkprotein, stabiliseringsmedel
(natriumtrifosfat), antiklumpningsmedel (kalciumfosfat),
russin, mineraler (kalium, kalcium, natrium, fosfor, magnesium,
järn, zink, koppar, mangan, jod, selen), tomatpulver,
veteprotein(gluten), ärtprotein, aromer, salt, jästextrakt,
vitaminer (C, PP, E, B5, B2, B6, B1, A, B9, B8, D, B12).

I dagens program presenterades dessutom ett frukost alternativ när man får börja äta igen. 3 hela frukter med keso. Banan, äpple och apelsin. En banan innehåller ca 10 sockerbitar! En sådan frukost ser till att kroppen får utsöndra en ansenlig mängd insulin för att ta hand om allt fruktsocker och som ett brev på posten kommer inom två timmar suget efter mer socker. Jag blir förtvivlad och tänker stackars kropp som ska ta hand om detta.

Det bästa kommer till sist; Priset för dessa expertråd går loss på ca. 10,000 kr för ett år!
Tänk vad mycket god och bra mat man kan köpa för den summan och dessutom gå ner i vikt, ge kroppen den mat den förtjänar och slippa svälta.
Om du vågar låta din kropp tala om hur fort det ska gå så kommer den att samarbeta med dig istället för att spjärna emot.

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss