Ska vi äta kött?


I magasinet Filter har jag läst ett spännande reportage om kött.
Här reder man ut och slår håll på en del ”sanningar” kring köttets vara och inte vara. Det är kanske ibland svårt att motivera för en som inte äter kött varför jag har gjort valet att inte utesluta köttet ur min kost. Här läggs fakta upp kring köttproduktionen kontra sojaproduktionen ur en miljöaspekt.
För precis som de skriver i inledningen; fiser kossorna sönder atmosfären, dricker de upp all jordens vatten och roffar åt sig odlingsmark som skulle användas till att odla mat åt de fattiga? En eloge till ett mycket bra reportage i en snygg tidning som gör ett trovärdigt inlägg i en het fråga.

Visst, jag äter kött och har därmed valt ”sida”. Men precis som i reportaget anser jag också att vi ska välja av det naturliga köttet där vi vet att djuren har ätit den mat de är designade att äta, precis som vi bör göra!
Den traditionella djurhållningen är inget jag höjer till skyarna utan beundrar istället dessa eldsjälar som vågar gå emot den starka konventionella köttindustrin för att de tror på något genuint och ett naturligt förhållningssätt till djuren och djurhållning.
Köp senaste numret av Magasinet Filter och läs ett spännande reportage.

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss