Sesambröd

Saknar du din macka?
Här kommer ett mjölfritt alternativ.

3 ägg
½ tsk salt
½ msk fiberhusk
2 dl riven ost
1 tsk bakpulver
1,5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
Smaksättning: ca 1 tsk brödkryddor som anis och fänkål eller brödkummin.

Sätt ugnen på 200 grader.
Knäck äggen i en skål och tillsätt riven ost, fiberhusk, bakpulver, sesamfrön, mandelmjöl och kryddor och blanda väl. Låt vila några minuter så fiberhusken sväller lite. Bred ut med hjälp av en slickepott på en plåt klädd med bakplåtspapper, ca 0,5 – 1 cm tjockt.
Grädda i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Skär dem sedan i lagom bitar när det svalnat.
Njut med mycket smör och ost.

Förvara i frysen och ta fram efter hand.

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss