Naturbetande djur och ekologisk mat


Vi som har bestämt oss för att vara köttätare och som förstått att vi mår bäst om vi får äta av den naturliga maten som passar vår art, vi har även ett ansvar att välja av kött och mat som är hållbart för vår natur. Att vara köttätare idag har en negativ påverkan på vårt klimat och det är därför vi bör välja naturbeteskött från djur som har fått gå ute fritt och äta av gräset. Dels för att de då inte har blivit utfodrade med spannmål men också för att djuren har förmågan att omvandla fettsyrorna i gräset till EPA och DHA som vi så väl behöver. Köttet blir alltså mer omega 3 rikt om vi väljer att äta av naturbeteskött. Läs mer på hemsidan Gröna gårdar.
www.gronagardar.se
Djur som har utfodrats med spannmål kan alltså inte ge oss den källan till omega 3 utan ger oss snarare mer omega 6. Och då har vi förstört vår balans mellan omega 3 och 6. Den är livsviktig för att vi ska hålla oss friska och välmående.

När det gäller griskött och kyckling är det svårare att göra val som är bättre för miljön och djuren eftersom det finns så få grisar och kycklingar som får leva ett naturligt liv och äta ute i det fria. Några finns, här är ett fantastiskt exempel.
Hemsida till Ängavallen som visar att det finns glada grisar!
www.angavallen.se

Även grönsaker, mjölkprodukter och ägg bör vi välja från ekologiskt och hållbart jordbruk. Dels med tanke på dem som producerar maten men även för vår egen del när det gäller konstgödsel, bekämpningsmedel och miljögifter. Det är ju inte bara snabba kolhydrater som kan få oss att må dåligt utan förekomsten av för mycket gifter och för oss människor, onaturliga ämnen.
Det gäller alltså för oss som valt att äta lchf att inte bara jaga kolhydrater utan också att jaga de bra alternativen för ett hållbart jordbruk och hållbar uppfödning, så att vi kan fortsätta äta vår kost med gott samvete.

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss