Mjölksyrade grönsaker


Tänkte slå ett slag för syrade grönsaker!

När man syrar grönsaker omvandlar nyttiga bakterier, socker och andra ämnen till mjölksyror. Mjölksyrorna har en naturlig konserverande effekt utan att näringen blir sämre och samtidigt gör så att grönsakerna håller länge vid förvaring i kylskåp.
Syrade grönsaker har en probiotisk effekt på tarmen, stärker immunförsvaret och förbättrar matsmältningen.

C-vitamin, antioxidanter och många andra nyttiga ämnen bevaras och samtidigt bildas B12-vitamin och aminosyror av de nyttiga bakterierna.

Ska man försöka sig på att göra egna syrade grönsaker är det viktigt o välja kravmärkta grönsaker som ej är besprutade annars kan resultatet bli misslyckat.

Jag har beställt Annelies Schönecks bok om hur man syrar sina egna grönsaker. Ska bli kul och prova!

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss