Mer smör åt folket


Enligt branschorganisationen för Svensk dagligvaruhandel så har smörförsäljningen ökat med 20% under 2009, smörbaserade bordsmargariner har också ökat med 20%, grädde med fetthalt över 29% har ökat med 11,4% och samtidigt minskar försäljningen av lightprodukter. Det här är ju Goda nyheter!
Men undrar vad branschorganisationen själva tycker…

”Livsmedelsbranschen vill stimulera till sundare matvanor och bättre hälsa. Vi tror att vägen dit går via kunskap, matglädje och ett bra produktutbud. Livsmedelsbranschen är medveten om att den ökande förekomsten av övervikt och fetma är en utmaning för det moderna samhället och vill tillsammans med myndigheter och andra intressenter medverka till att hejda denna utveckling”.

Gör man det man önskar genom att öka utbudet med nyckelhålsmärkta produkter(inkl. frukt och grönt) från 12% 2008 till 20% 2009. Precis tvärtemot vad svenska folket väljer! Det verkar som om de fortfarande också tror på gamla sanningar tillsammans med SLV.
Vore det inte klokare att följa trenden med att vi vill ha riktiga råvaror istället för ”fuskmat” och minska på utbudet av nyckelhålsprodukter.

Inte lika goda nyheter är att samtidigt ökar sockerintaget.
Vi äter enorma mängder godis varje år. 17 kilo per person och år!
I genomsnitt…
Hoppas att den här trenden snart vänder nedåt.

En applåd till svenska folket som vågar trotsa myndigheterna och livsmedelsbranschen och istället tänka med sunt förnuft!

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss