Lyxig fisk


Idag blev det en riktigt lyxig fiskrätt till middag. Så underbart gott!
Rödbets och kaprissallad:
Koka 4-5 små rödbetor i lättsaltat vatten i ca ½ timme eller tills de är mjuka. Spola i kallt vatten och skala dem. Hacka i små tärningar.
Fräs bacon. Häll i rödbetshacket och några teskedar kapris. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Dra åt sidan och håll varmt, skall ej steka.

Koka haricot verts al dente. Häll av vattnet men skölj inte med kallt vatten utan häll över olivolja, rödvinsvinäger och tunt skivad rödlök. Krydda med lite flingsalt och svartpeppar. Lägg på locket igen en stund så löken mjuknar.

Krydda fisken med ekologisk citronpeppar och stek i smör.

Bryn smör tills smöret ”tystnar” så du får den underbara kolasmaken.

Lägg upp fisken och rödbetssalladen och häll sedan det varma smöret över! Ett härligt fräsande ljud!
Servera med ljumna haricot verts.

Njut!

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss