Lågkolhydratkost


– är det för alla?

Varför skall vi smalis/normalisar äta enligt lchf?
Vi som aldrig haft problem med vikten eller svåra sjukdomar.
Är det inte bara för dem som vill gå ner i vikt eller är diabetiker?
Är det inte en metod?
Mitt svar är nej, absolut inte.
Varför skulle mat som utgår ifrån vårt ursprung bara vara till för en viss grupp människor?
Det borde ju rimligtvis istället vara den mat som de flesta skulle må bra av att välja. Inte alla, men de flesta. *ler*
Ingen, oavsett normalis, tjockis, diabetiker, barn eller gammal mår i längden bra av att äta en kost bestående av för mycket socker, stärkelse och onaturliga fetter. Vi rostar invändigt oavsett vilken grupp vi än tillhör!
Det tar antagligen bara lite olika lång tid, beroende på vilken grupp du tillhör, att insjukna, bli överviktig eller inte må riktigt som du förtjänar.
Det finns en stor grupp barn och vuxna som inte tillhör varken överviktiga eller diabetiker men som ändå går omkring med lite krämpor. Sjukdomar och besvär som blir till en norm, man accepterar sina besvär och då pratar jag om olika magbesvär, allergier, överkänslighet, trötthet, dålig hy, sömnsvårigheter mm.
Så det innebär att jag alltså påstår att de här sakerna kan bero på felaktig kost?
Japp, så är det! *ler*
Att prova en kostomläggning kan ge mycket positiva resultat på alla ovan nämnda åkommor och besvär. Så min uppmaning är VÅGA PROVA! Det ger inga biverkningar och är inte farligt!
I värsta fall kanske du blir av med din migrän, din IBS eller dina svårigheter att sova gott om natten?
Vad behöver du offra?
Ja, det beror på om du tycker att ta bort mackan på morgonen och kvällen är att göra en uppoffring eller att välja bort den smaklösa pastan till köttfärssåsen? Då kommer det kännas så, men förhoppningsvis kommer du hitta andra fantastiska råvaror som alternativ och som smakar så mycket mer och som framförallt är betydligt hälsosammare för dig i längden. För visst handlar det om att hitta en livsstil som kan fungera över tid, länge? Att inte se på det som en uppoffring utan istället ett sätt att hålla sig frisk, stark och vital.
Så vad ska du äta då? Titta under sidan lchf så finns det information om allt det goda du ska välja att lägga på din tallrik. Från och med NU! *ler igen*

Hälsningar
Jenny

3 kommentarer

 • 27 oktober, 2011 13:00 | Länk

  Hej Jenny
  Trevligt med ett nytt inlägg:-)
  Jag har en fråga. Mina barn skulle – om de fick välja – leva på pasta och paprika. Tyvärr är de inte så förtjusta i kött även om jag verkligen försöker göra det attraktivt. Det enda som verkligen lockar är köttfärssås som jag alltid gör på hälften nötkött – hälften rivna grönsaker. Har du något tips till hur man tex kan göra kyckling attraktivt för barn? Jag ska kanske skriva att det primärt att tvillingarna på 6 år som är krångliga.
  Mvh/Dorte

 • 27 oktober, 2011 20:36 | Länk

  Hej Dorte,
  Tack 🙂
  Jag har skickat ett mail till dig!
  /Jenny

 • 28 oktober, 2011 10:53 | Länk

  Tack för ditt svar:-)
  Jag har observerat att kyckling ”säljs” bäst när den/det är kamouflerat i en god sås – men som du skriver kan det ju vara åldersrelaterat att barnen är lite kinkiga med maten.
  Trevlig helg!
  /Dorte

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss