Kyckling och currygryta


Oj, här kommer visst ett recept till med curry och kyckling, men den här måste ni prova! Receptet är till ca 4 pers.

Hacka en gul lök, riv 2 stora morötter och en squash på rivjärnets grova sida.
Fräs lök, morot och squash i en stor gryta tillsammans med 1 riven vitlöksklyfta, ca 2 msk tomatpuré, 1 msk riven ingefära och 1-2 tsk curry.
Häll över 1 tetra krossade tomater och låt koka ca 10 min.

Hacka under tiden ca 5-6 stycken kycklinglårfiléer i bitar och stek i smör, curry, salt och peppar.
Häll över i grytan. Låt även stekfettet åka med ner!
Häll i kokosmjölk, gärna den extra krämiga från Santa Maria. Mycket kokossmak, fetare och inte så mycket vatten.
Låt puttra några minuter. Smaka av med limesaft och ev. mer salt, peppar och curry.
Vill man ha lite extra kokossmak och fett, så lägger man i någon msk virgin kokosfett/olja.

Hoppas det smakar.

2 kommentarer

  • Anonymous
    11 september, 2010 10:35 | Länk

    Det låter väldigt gott. Ska genast kolla in i frysen, tror det finns kyckling där *ler*

  • Anonymous
    13 september, 2010 15:34 | Länk

    Å jag kollade i min frys och där låg det några lyckliga kycklingar

    😉

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss