Koll på Krill


Att Omega-3 är bra för oss det vet vi, och många av oss väljer att ta tillskott för att vara säkra på att vi får i oss tillräckligt av den så livsnödvändiga fettsyran, som kroppen inte kan bilda själv.
De flesta tillskott på marknaden kommer från fet fisk i havet och man kan ha dubbla känslor kring att äta dem eftersom det också gör att vi oroar oss för miljögifter och utfiskning.
Nu finns det ett omega-3 tillskott som är gjort på Krill, ett litet räkliknande skaldjur som lever i det kalla och rena havet utanför Antarktis. Tydligen kan det ge oss en olja av mycket hög kvalitet eftersom Krill lever längst ner i näringkedjan och därför inte får den koncentration av föroreningar som finns i alla hav.
Den lever endast på alger som är den viktigaste källan till
omega-3 fettsyrorna EPA och DHA.
Krilloljan består även av fosfolipider, ett vattenlösligt fett som även är den vanligaste fettypen i människokroppen och som har till uppgift att bygga upp det cellmembran som finns runt varje cell.
Oljan är också vattenlöslig och det betyder att den lättare kan tas upp av kroppen än andra omega-3 oljor och kan därför tas i mindre dos.
Krill innehåller dessutom astaxanthin, ett av naturens starkaste antioxidant. De skyddar oss mot fria radikaler och oxidativ stress.

Det här låter ju fantastiskt bra! Tänk att en liten räka kan göra så mycket gott!
Jag vill veta mer om Krill och dess positiva effekter.
Är det någon som har provat?

Källa:
Live Life, Life hälsokost medlemstidning.

3 kommentarer

 • Anonymous
  9 juni, 2010 19:52 | Länk

  Bara vi inte äter upp det för valarna.

 • 9 juni, 2010 20:11 | Länk

  Hej,
  Jag tänkte samma tanke och frågade därför på Life-butiken idag. Enligt dem, så finns det enorma mängder med Krill och tydligen så lever den inte så länge heller och beståndet förnyas därför hela tiden. Hon menade också att så fort de får någon form av vetskap om att det skulle finnas risk för utfiske så skulle de ta bort produkten.
  De marknadsför också produkten med att den är fiskad på ett ekologisk och etiskt hållbart sätt. Finns mer info på deras hemsida.
  Hoppas de inte ljuger…

  /Jenny

 • Christina
  10 juni, 2010 08:06 | Länk

  Låter helt klart intressant. Måste nog kolla om det finns på hälsokosten här istan och prova 🙂
  Kram

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss