ICA Gott liv


Ica drar nu igång en ”nylansering” av sitt märke Gott liv och gör det med tanken att deras kunder ska få det ännu lättare att välja nyttiga produkter. Tyvärr har de missat en viktig sak och det är fettet. Vi ska fortfarande vara fettskrämda för att må bra enligt ICA. Synd och tråkigt!

Så här skriver ICA på sin hemsida:
”Att det är bra att dra ner på fett, socker och salt och äta mer fibrer vet de flesta. Ändå är det svårt. Gamla vanor tar tid att ändra och motståndet är ofta stort. Med vår serie hälsosammare mat, ICA Gott liv, vill vi göra det lätt att äta rätt bara genom att välja annorlunda vid hyllan”

Jag håller med den om att det är viktigt att dra ner på socker och minska på salt, men håller inte med om att vi ska äta mer fibrer. Väldigt många som har problemmagar ska absolut inte äta mer fibrer utan snarare försöka undvika fiberrik mat eftersom deras tarmar inte klarar av att ta hand om det. Och våra barn ska inte heller äta en massa fibrer eftersom deras tarmar inte är utvecklade för att klara av fibrer.
Och så slutligen, varför ska vi dra ner på fettet när det är det som håller oss smala, friska och mätta! Ledsamt att de får fortsätta låta sina kunder tro att man blir fet av fett!
Och här har vi svaret på varför vi ska vara fettskrämda:
”På ICA pratar vi gärna hälsa, men helst utan pekpinnar. Vi följer de nordiska näringsrekommendationerna som säger att vi bör äta mer frukt, grönt och fullkorn men dra ner på mättat fett och socker. Vår ambition är att inspirera alla till att äta gott, varierat och nyttigt, och att det ska finnas gott om hälsosamma alternativ på hyllorna”

Ett plus i kanten ska ICA ändå ha för att de gör ett försök till att dra ner på antalet tillsatser och glutamat, E621. Den finns dock, enligt Ica själva, kvar i ett tiotal varor. Vilka vet jag inte, så håll utkik när ni handlar.

Ett ”Gott liv” det är att få äta den naturliga maten där fett, proteiner och grönsaker i härliga färger ingår och som gör oss friska, smarta, smalare, piggare och mätta!

3 kommentarer

 • Lottis
  21 april, 2010 11:04 | Länk

  Hittat hit från Moniques blogg. Du skriver intressant och bra. Jag känner mer igen mig i dina upplevelser, eftersom jag inte heller varit överviktig mer än kanske max 5 kilo. Känner dock att jag mår bättre och blir mindre förkyld på denna kost. Har dock jätteont i halsen just nu och har träningslängtan. Tips för att bli frisk snabbt?

 • 21 april, 2010 11:41 | Länk

  Hej Lottis!

  Kul att du hittat hit! 🙂
  Tyvärr är det nog inte så mycket o göra åt halsen, mer än att vänta ut den och ta det lugnt.
  Jätteroligt att du har samma erfarenhet av lchf. Det är en skön känsla när man hittat rätt och förstår sambanden mellan sina små krämpor och kosten. Att det kan vara en väldigt enkel förändring som gör så stor skillnad!
  Lycka till med ditt lchf liv!

  Jenny

 • Anna
  9 maj, 2010 07:22 | Länk

  De som har studerat E-ämnen i maten har funnit att Ica använder mer än någon annan! Icas dietist kommenterade: ”Det är ju gott!”

  Kram
  Anna

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss