Hungriga filmarbetare!

En av mina sysselsättningar är att tillsammans med Samantha Larsen, laga luncher åt Västsveriges filmarbetare. Samantha har sysslat med det här i många år och är en mycket omtyckt filmkock bland filmarbetarna. Hennes kockbok med recept från filmluncherna genom åren kommer snart ut i bokhandeln. ”Nu bryter vi för lunch – Samanthas filmmat”

Just nu gör vi lunch till filmteamet som spelar in ”Den perfekta stöten”, en ny tappning av Jönssonligan, och med nya skådespelare. Den här veckan har de spelat in på Tjolöholmsslott under kväll & natt, vilket gör att mina arbetstider också förskjuts till senare på dagen. När det är nattjobb vill de även ha ”nattamat”,  vilket ger mig ca 6 timmar i köket med förberedelser innan maten hämtas och körs ut på inspelningsplats.
Den här veckan fick jag även ett önskemål från kostymteamet ” kan du laga lite mindre ”såsig” mat eftersom skådespelarna har kostym den här veckan” 🙂

Den här veckan har de bland annat fått Flygande Jacob, Pumpasoppa, lax med avokadosås, Vegetarisk lasagne, piroger och linssoppa. Och på ”kladdkakans dag” så skickade jag även med några sådana ut.
 Tror de blev glada 🙂

Inte den ”nakna kocken” men den ”glada kockan”

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss