”Hört på stan”


Tre kvinnor på promenad, gick förbi där jag satt i solen och jag hör hur den ena säger till en av de andra i sällskapet; ”det är inte många i din ålder som är så smala som du är”. Alla tre var nog ungefär i 50-års åldern och av de tre var det en av dem som inte hade någon övervikt och det var till henne kommentaren var riktad. Det här fick mig naturligtvis att fundera lite.
För vad kan anledningen vara att det faktiskt är ganska få som i 50-års åldern fortfarande är normalviktiga?
Är det bara något som blir så för att vi blir äldre och får en sämre ämnesomsättning eller skulle det kunna vara felaktig kost som ställer till det?
För många kvinnor i medelåldern är funderingar kring vikten och bantning ett vanligt bekymmer och tar för många upp mycket tid, kostar dem en ansenlig summa pengar och gör dem tyvärr inte smalare utan snarare tvärtom. Mer bantning = mer övervikt för varje gång de gör nya försök att svälta sig några storlekar nedåt. Fettskräcken och våra omoderna kostråd från SLV har antagligen fått dessa kvinnor att sakta men säkert dra på sig exktakilon, och i tron att de gör rätt när de väljer lightprodukter och kaloriräkning, så blir kilona fler och svårare att bli av med.
Med lchf skulle de här kvinnorna kunna få äta sig mätta, hålla vikten, ha hälsan och kanske till och med tappa de där kilona som de önskar bort.
För att få äta sig mätt och samtidigt tappa i vikt är ju det fina med att välja lchf som sin nya livsstil. Och att det fungerar över tid, att få ett avslappnat förhållande till mat och må som man förtjänar, det är fantastiskt häftigt!

En kommentar

  • Anonymous
    10 september, 2011 14:11 | Länk

    Ja det är häftigt. Känns som att man har bantat i onödan hela sitt liv….när det kan vara såhär enkelt och gott 😉

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss