Hemmagjord müsli


Jag är vanemänniska och min frukost ser likadan ut varje morgon för jag tycker den är så god! 10%-ig yoghurt med müsli och äggröra med skinka och lite avocado. Här kommer receptet för den som vill prova.

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl kruskakli
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
1 dl skalade sesamfrön
0,5 dl psylliumfrön
1 dl mandel och hasselnötter
ca ½ tsk vaniljpulver
lite honung
0,5 dl vatten
2 msk rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en långpanna, hacka mandel och nötter och släng i dem också. Ringla över lite honung, skvätt över vattnet, och ringla över oljan.
Blanda med händerna så att vattnet, oljan och honungen blir fördelad över alla ingredienser. Rosta i ugnen 12-15 min. Rör om någon gång under tiden.
Låt svalna och häll upp i en glasburk med lock.

Jag ”fuskar” lite med grynen eftersom jag tål att äta lite av dem och inte jagar någon vikt. Det funkar lika bra utan dem.

2 kommentarer

  • Lottis
    29 april, 2010 06:01 | Länk

    Supertack, detta blir perfekt.
    Nej, vi jagar inte vikt i familjen. Speciellt inte sonen, där magrutorna syns. Det blir direkt från jobbet till vår lilla hälsokostaffär här i Söderköping. De har bra sortiment av ekologiska varor. Sonen är så aktiv hela dagarna att han bunkrar mat hela kvällarna. Jag blir tokig på honom och försöker allt jag har att se till att maten inte är kolhydratstinn.
    Vilken underbar sida jag hittat – kommer att kolla in här varje dag. Eloge till dig.

  • 29 april, 2010 08:24 | Länk

    Tack snälla Lottis! Det värmer!
    Ja, visst får man kämpa mot kolhydraterna när det gäller barnen. Mina flickor äääääälskar pasta…skulle kunna äta det varje dag om de fick…men det får de ju inte! 🙂
    Hoppas de tackar oss senare i livet när de förstått våra syften med allt!
    Sköt om dig och sonen!
    /Jenny

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss