Hälsa

Hälsa, ett ord som innefattar så många olika delar. Inte bara hur vi mår i kroppen men också i själen.
När hälsan sviktar behöver vi titta på alla delar i livet, helheten. Maten vi äter, tankar vi tänker, vårt arbete, våra relationer, vårt må-bra-konto mm.

Vad händer om vi inte ger kroppen det den behöver för att fungera på bästa sätt? Då kan vi inte heller förvänta oss att den ger oss en frisk och pigg kropp som orkar med livet. Att ge den rätt förutsättningar för att hålla oss friska och pigga är den värd.

Våra kroppar är fantastiska. För trots att vi matar den med fel bränsle under lång tid, så kan det ta ett tag innan kroppen säger ifrån eftersom den gör allt för att överleva på det den får och försöka skapa balans trots energi och näring av sämre sort.

Men till slut säger den antagligen stopp på ett eller annat sätt. Det är då vi kan välja att uppsöka läkare och börja medicinera mot våra åkommor eller så kan vi hjälpa kroppen att reparera de skador som den fått genom att använda maten som ett redskap för bättre hälsa.

Att börja med att ge kroppen det den behöver, kan vara en bra start på ett friskare och lättare liv. Och att göra proaktiva val så att du kan bo i din kropp resten av livet på ett optimalt sätt!

Kostrådgivning/coachning

Unna dig en Kickstart!

Upptas dina tankar ofta och mycket kring hur du mår, vad du väger, din sjukdom eller liknande? Vad behöver du för att göra den där förändringen som du tänkt sätta igång med, men som inte blivit av? En kickstart där jag ger dig förutsättningarna för att lyckas?

Jag ger dig kunskapen kring matens betydelse för att din kropp skall fungera på bästa sätt och ge dig den hälsa du förtjänar. Du bidrar med ditt ”jävlaranamma” och ditt engagemang.

Vi träffas och går igenom din nuvarande situation, kosthållning osv. för att sedan titta framåt mot dina nya, rimliga mål med din hälsa. Jag stöttar dig under hela tiden vi jobbar tillsammans.

Upplägg:

 • Uppstart där vi rensar ut i kylskåp och skafferi.
 • Vi fyller på med nyttigheter
 • Du får recept, kunskap och redskap för att lyckas!

Med en ökad och förbättrad hälsa kan du lägga fokus på andra saker i livet eftersom du har skapat en livsstil som du vet fungerar över tid, länge och just för dig!

Jag lär inte ut en metod utan ett sunt och avslappnat sätt att se på mat. Vad behöver din kropp för att du skall må bra och vad är vi skapade att äta?

Föreläsningar

Hur mår personalen på ditt företag och din arbetsplats?
Kämpar företaget med höga kostnader för sjukfrånvaro p.g.a. personal som ofta är sjuk, eller mammor och pappor som ofta är hemma och vårdar sjuka barn?
Är det svårt att hålla energin på företaget uppe under hela arbetsdagen?
Det kanske diskuteras en del kring bantning och dieter i matsalen/fikarummet?

Om något av ovan påståenden stämmer in på ditt företag/arbetsplats så skulle en inspirationsdag i hälsans tecken kunna vara en bra investering som ger alla kunskap kring hur maten vi äter fungerar i kroppen och hur mycket den även påverkar vår energi, friskstatus och koncentrationsförmåga. Tillsammans reder vi ut begreppen och flyttar fokus på maten, till att få personal och medarbetare med hjälp av ny energi och ny kunskap, att kunna prestera bra under hela sin arbetsdag.

Exempel på olika tjänster Elwe kan erbjuda ditt företag:

 • Föreläsningar med olika teman och inriktning. Exempel på innehåll:
  • Mat som medicin
  • Ökad energi och koncentration
  • Vad blir kroppen stressad av?
  • Från sjukfrånvaro till frisknärvaro – hur går man tillväga?
  • Myter kring mat och hälsa
 • Samarbete över en längre tid med kursverksamhet och uppföljande individuell rådgivning för personalen, med möjlighet till att mäta resultat av uppsatta mål för att förbättra hälsan.
 • Heldag med föreläsning, workshops och avslutande matlagning.

Kontakta mig för förslag på ett upplägg som passar ditt företag och din personals behov.

Jenny Elwe föreläser

Referenser/kommentarer om Jenny som föreläsare:

Om vi tankar en bensindriven bil med diesel kommer motorn inte att fungera som det är tänkt. Den kommer högst troligt att sluta fungera. På liknande sätt är det med vår fysiska ”motor” - - våra kroppar. Vi behöver rätt sorts bränsle – eller kost - för att fungera och orka med vår vardag.
I Alliators individuella ledarskapsprogram ingår en föreläsningsserie, där en del handlar om kost. Jenny Elwe är vår samarbetspartner inom detta område.
Jenny beskriver i de här föreläsningarna på ett tydligt, entusiastiskt och engagerande sätt hur viktigt det är att ”tanka rätt bränsle”. Det ställs stora krav på ledare i dagens samhälle. Att äta rätt kost är en viktig del för dem för att orka genomföra sina uppgifter.
Jennys föreläsningar är uppskattade av deltagarna i Alliators program. Det hjälper dem att fundera över sina egna kostvanor och vilka förändringar de behöver göra för att må ännu bättre.

Roger Skarland/Stefan Berg, Alliator

Följ oss