Gröna nyckelhålsluncher

Blev bjuden på lunch häromdagen i samband med ett kundbesök och hittade ett ”intressant” visitkort att ta med mig.
Nyckelhålet på restaurang! Restauranger kan alltså genom att följa vissa
kriterier få sitt matställe certifierat med ett grönt nyckelhål.
”En certifierad nyckelhålsrestaurang ger sina gäster möjligheter att äta både god och hälsosam mat varje dag. Det handlar om att servera valfrihet och att ge möjligheter”
Så lyder orden om vad en nyckelhålsmärkt restaurang är för något!

Det delas även ut knep för att lättare må gott…
men de här ”knepen” känner vi ju igen eller hur! Knep som Livsmedelsverket delar ut och så generöst råder oss att följa för att förbättra vår hälsa.
Nja, jag skulle nog istället råda alla att inte äta på lunchrestauranger som certifierat sig med den här märkningen. För vad får man på sin tallrik när man äter här? Jo, mat stekt i margariner och det vill vi ju inte ha eftersom de är proppfulla med Omega-6 och dessutom en onaturlig fettkälla som gör oss sjuka.
Såsen vi serveras är säkerligen gjord på matlagningsgrädde med kanske en vetemjölsredning i botten…
Allt sammansatt enligt den väl balanserade tallriksmodellen där vi uppmanas att låta basen på vår tallrik bestå av ris, potatis, pasta, bulgur, bröd eller couscous.
Vi vet ju att det här inte fungerar för särskilt många av oss eftersom vi inte är i behov av en så stor andel energi på vår tallrik. Antingen gör den här basen oss feta eller sjuka.

Jag önskar att den här tallriksmodellen istället skulle kunna råda på certifierade restauranger, då hade jag gärna ätit där!
Den nya kostcirkeln av Lotta Bruhn

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss