God & enkel lunch


Kesoplättar med recept från Anna J.D. Jacobssons blogg med en liten förändring, fiberhusk istället för dinkelmjöl.
Till 6 st.

2 ägg
250 gr keso
½ msk fiberhusk
salt o peppar
färsk dill, persilja, basilika.

Knäck äggen i en bunke. ”Krama ur” lite av vätskan i keson för att smeten inte skall bli för rinning, och blanda sedan med äggen. Mixa med stavmixer till en slät smet.
Lägg i fiberhusk och kryddor. Låt stå en stund så fiberhusken sväller.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-15 min på 200 grader.

Låt svalna något och fyll sedan med goda saker du har hemma. Förslag på fyllning:
1. Philadelphiaost, bacon, finhackad rödlök, avocado, pesto, ruccola.
2. Räkor, philadelphiaost smaksatt med citronskal, finhackad rödlök, sparris, ruccola.
3. Brieost, skinka, avocado, ruccola, paprika.

Perfekt mat att ha med sig. Funkar också som förrätt men då kanske utan lock och med snygg garnering av något av ovan nämnda fyllning.

Kommentera

Din email kommer inte att publiceras. * Markerar obligatoriskt fält.

Följ oss